Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I tystnade hör man

 

Sitter på pass i skogsbrynet

Långt från stadens slammer

Lyssnar till subtila ljud

Knappt hörbara för det mänskliga örat

 

Tystnad som stimmulerar

tankar och känslor

vill ta med dem i min ficka

och fylla rummet hemma

 

Det villrådiga klarnar

om än sakta sakta

Ger bild åt mönster

som man inte viste fanns

 

Så tvärt – bryts allt

Från brölet av en hjort i brunst

Den subtila tystnaden raderas

Lika snabbt som en kapptryckning

 

Tankar och känslor växlar

till skärpning och koncentration

Men – jag låter allt passera

För jag har fått - något mycket större




Fri vers av Nils-Robert
Läst 254 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-09-11 11:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är i stillheten och naturen vi kan höra oss själva och känna hur vi är en del av naturen, av världen och skapelsen. Bra så.
2018-09-13

  SatansSon VIP
det är i ensamhet sinnena skärps till max.
2018-09-12

  Marita Ohlquist VIP
Det är i tystnad man bäst kan samla tankarna och komma till klarhet!
Bra skrivet!
2018-09-11

  Rise Little One
Ren uppskattning av tystnaden.
2018-09-11

  ULJO
Tystnad är magi
2018-09-11

  bumerang

Tystnadens helande kraft beskriver du så fint här.
Rätt sorts tystnad.
Gläder mig även över hjortlivet som fick bröla i fred:-)
2018-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Robert
Nils-Robert