Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Han är inte arg bara entusiastisk


Galtens manifets


vad vill du ditt svin!

jag vill att det ska var frodigt och blodigt
tjockt i munnen så kroppen av reflex vänder sig om
Inget jävla finsmakeri
med raka linjer och korta juck
inget aristokratiskt satans fuck
det ska va burdust
utan närhet till den eld
som rensar det smutsiga
från det som uppreses högt
det är det som ska bort
ingen krigares blick vill jag ha
som dyrka det starka utan svaghetens grund
ett mäktigt torn
byggt för dem på höga toner
som andas frisk luft
från skanderande ord
filtrerade av moralens tysta hop
som dömer över det som aldrig för dem har skett
och framför allt det som ingen har sätt
en religiös kuriositet sveper över allt vi vet

Låt det va starkt i sin svaghets prakt
att stå med kuten rygg fallande byggd
jordens vilja till detta är stort
likt gravitation hos en kvinnas älskande sätt
att älska skavanker på tusen
sätt som infångar liv lekande lätt
glöm roten och stjälken till blommans fröjd
glöm dess orsak vatten och sol
se till dess färger vår danande jord
och se att nu är alltid mer
glöm beslut och historiskt vett
känn livets oräknade sätt
spräng fördämningars utvinnande mått
och ta död på det falska vi kallar hopp!




Fri vers av Galten
Läst 435 gånger
Publicerad 2006-06-13 04:35



Bookmark and Share


    Rieke
Ha Ha HAaa!
Fan, du är ju rena rama medeltiden.
Jag ser dig framför mig, du bär rustning.
Och släpar på ett stort stycke trä - varför vet ingen.
Du håller kanske på med musik?
2007-05-24

    C/O
Den här var helt fantastiskt härlig!
Jaaa! Jag ser förstår och skriver under;
Caspar Orm
2006-06-14

    seymour
GALTEN har anlänt. UNDERBART!!!!
2006-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Galten