Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


vad gör oss modiga ?



kan vi lägga handen på bröstet och lova oss själva att vi ska leva våra liv på riktigt? den som vågar göra det annorlunda är modig som t ex när vi fattar modiga beslut och bestämmer oss för att flytta till Mallorca utan att veta om en ska klara av att försörja sig. det blir som att bryta upp och välja om. det här tycks slå an någonting hos nästan alla. som om vi alla har något framför oss (eller inom oss) som inte riktigt vågar ta fart och tippa över och bestämma sig för stora beslut som att bryta upp flytta eller växla jobbspår.
visst är det så de flesta står där vid sjökanten och doppar försiktigt stortån i vattnet för att känna efter om det är kallt? hur många har tagit språnget från bryggan utan att vara rädd för hönshud? nu tänker ni kanske på det där med undervattensfaror stenar strömmar eller så glöm det för vi vet bryggan är säker.
hur som helst får tanken mig att tänka på mod för visst är det så att stora beslut är hur läskiga som helst. det är osäkert och till och med ovisst. det kan vara hisnande och skakigt. och till och med kan det vara som att befinna sig i ett tillstånd av att befinna sig i luften mellan två verkligheter. och i bakvattnet simmar hajarna men det märkliga är också att den som är modig kan oftast hantera det där läskiga.

visst är det så att i dag är det viktigare än någonsin att lyfta fram modet i samhället där alla tycks ha välvässade armbågar.




Prosa av morgonstjärna VIP
Läst 207 gånger
Publicerad 2018-09-11 19:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP