Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lilla fröken rädd och förtvivlad

Lilla fröken rädd och förtvivlad har kommit på visit

Hon som äter upp mitt självförtroende bit för bit

 

Lilla fröken ber om att få hålla mig i hand

Ty hon knyter ständigt med herr Ågren nya band

 

Lite tröst och värme är det hon här nu vill vinna

Och tror att hon det i min ärrade själ skall finna

 

Med sin lenaste röst hon till mitt hjärta viskar hej

Men trots att hela jag åt henne bara vill säga nej

 

Så har mitt hjärta redan hennes falska löften svalt

Det mitt huvud så väl vet är fel är nu helt egalt

 

Ja lilla fröken rädd och förtvivlad hon vet sin makt

Binder med sin kraft mitt liv till en outhärdlig pakt

 

Trots att jag vill skrika att nu får det vara slut

Rinner ännu en del av mitt självförtroende ut

 

Lilla fröken rädd och förtvivlad snälla kan du gå

Jag har inte bett om att lika dåligt som dig måsta må

 

Du finner ingen trygghet och värme med att vara snygg

När din enda sanna avsikt med vänskapsbanden är att vara stygg

 

Lämnar du herr Ågren och hans svarta trista perspektiv

Lovar jag att ditt liv kommer få ett mycket vackrare motiv




Bunden vers (Rim) av Maria Sundelin VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-09-11 21:30



Bookmark and Share


  ULJO
Tungt
2018-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP