Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstmoln

Regntunga skyar och mörka kvällar

Skvallrar om att hösten är här nu

Jag har länge sett gulnande löv på träden

Eller virvlande i vinden som inte gav någon svalka 

Då sommaren var het och allt för torr 

Den gjorde höstgula löv matta av törst

Istället för röda och höstsprakande

 

Så nu gläds jag åt mulna mornar med älvors dans

Som döljer solens strålar i färg?öshet

Ler åt regnet som smattrar mot fönstret 

För mitt i höstens dysterhet finner jag ro

I vetskapen om att det är i den livet åter

Får möjligheten att spira i all sin kraft




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-09-11 23:13



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Även växtligheten behöver vila för att kunna återkomma med full kraft!
2018-09-12

  Feliaxel VIP
Hösten ger lugn och ro med skön temperatur och vackra färger
2018-09-12

  Evelyn Falk Möller VIP
Din vackra beskrivning får mig att älska hösten ännu mer.
2018-09-12

  ULJO
Hösten är här med hull och hår
2018-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP