Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sören Kirkegaards dikt”Till eftertanke” från 1851 i en moderniserad nyliberal form


Till efterapning

Om jag vill lyckas
med att föra en människa mot ett bestämt mål,
måste jag först finna henne där socialtjänstens utredare är
och börja just där.
För att hjälpa någon
måste jag visserligen förstå mer än vad klienten gör,
men först och främst förstå det socialtjänstens utredare förstår.
All äkta hjälpsamhet börjar med ödmjukhet inför den som utreder klientens behov
och därmed måste jag förstå
att detta med att hjälpa inte är att vilja tjäna
utan att vilja härska.




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-09-12 03:10



Bookmark and Share


  Mats Edin VIP
Starkt, sant och bra
2018-09-14

  Marita Ohlquist VIP
Makalöst bra!
2018-09-12

  Kungskobran VIP
Fantastisk intressant modernisering av
Kirkegaard ,
Kännt är också ,Den egocentriska godheten,
gärna med andras pengar

2018-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP