Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill inte synas - jag vill bli sedd

 

hur viktigt det är att bli sedd visste jag inte
förrän någon såg rakt igenom mig och inte såg att jag var där
det kändes som en örfil

jag vill inte synas
men jag vill bli sedd av den jag talar med
skillnaden är avgrundsdjup

människan som osynliggörs krymper 
blir så liten och överflödig att hon knappt finns mer
ibland händer det att den som inte syns
tyst upphör finnas till

och det händer att människor aldrig någonsin har blivit sedda
ingen saknar dem 
det är det grymmaste
i dina ögon blir jag till - i mina ögon finns du till
vi äger makt att ödelägga - eller framkalla
varandra




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 310 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2018-09-12 22:41



Bookmark and Share


  Sturesdotter
Att se.
En konst i sig.
Väl skaldat över osynlighet.
2019-04-18

  Kungskobran VIP
Att synas är bra
mer uppmärksamhet vill jag ha
vad gör jag då
för att få folk att förstå
att jag faktiskt finns till.

Vad du än gör sitt inte still
Kläder är en bra idé
men räcker de?
Skratta med
men håll inte med

Opponera gärna
du behöver inte vara någon stjärna
Sätt dig längre fram
men inte bakom en lång man
Gå i talträning hos talpedagog

Låt dig aldrig slås ned
av dom som inte håller med.
Försök att vara glad,
men arg ibland
det går alltid iland
Var kunnig på din sak
det gör motståndaren spak

Lycka till
man kan om man vill

2018-09-26

  Monika A Mirsch VIP
Du talar så väl om grunden till att vara människa - att mötas i blicken som berör. Att träna denna konst med de minsta ger underbara upplevelser. Att samtala med blicken + leendet med familjebebisar och med främmande ger så mycket. Man liksom går upp i varandra och två blir för att ögonblick en.
2018-09-14

  Kungskobran VIP
Att synas är bra
mer uppmärksamhet vill jag ha
vad gör jag då
för att få folk att förstå
att jag faktiskt finnd till
vad du än gör sitt inte still
Kläder är en bra idé
men räcker inte de
så skratta me
men håll inte med


2018-09-13

  Johan Strömstedt
Om man kommer med taget till Skövde
så möts man eller åtminstone möttes av följande text: "OM DU INTE SYNS FINNS DU INTE. Det var en reklamskylt från någon form av reklam/marknadsföringsbyrå.
Till stora delar så är det ju rätt, det förhåller sig nog så.
I våra media talar man gärna om
"den där personen tränger verkligen igen rutan", TV synas.
Således lätt att ta till sig ur betraktarens synvinkel, men den det berör där i mörkret far illa.
Trots allt detta tror jag i slutändan att det är mest synd om den som saknar förmågan att se.

2018-09-13

  Magdalena Eriksson VIP
Precis som det kan kännas särskilt för en medelålders kvinna. tänker jag som plötsligt är ganska osynlig för män. inte bara dåligt. är ett förvandlingsutrymme!
2018-09-13

  Lindalou
Väldigt aktuell i mitt liv just nu och du förmedlar det så väl.
2018-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger