Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidig morgontanke




Det finns många ägg i livets stora rede

skalen har olika färg

men innehållet är detsamma




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 358 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2018-09-13 10:51



Bookmark and Share


  MALVAA VIP
samma själ som spridit i olika kroppar
2018-09-17

  Lars Hedlin
Vi är alla skapta från samma källa!
2018-09-16

  överlevaren VIP
Jo, förutom ett och annat rötägg...
2018-09-15

  Olof Lagerhorn VIP
Fin metafor kring livets mångfald
och enhet, allt i ett.
2018-09-14

  Blomma-Stjärna VIP
sympatiskt -
jag tänker att vi människor är människor -
vi har alla behov av näring
närhet och trygghet
2018-09-14

    Peter Söderqvist
Jag läser och funderar.
Innehållet är det samma. Så många möjliga svar. Bra.
2018-09-13

    ej medlem längre
Utanpå kan livet vara så skört. Alla färger behövs för att ge regnbågen sin lyskraft.
2018-09-13

  Nils-Robert
En dikt som ger ett leende.
2018-09-13

  Maria Sundelin VIP
Nog är det så, men vissa vågar inte se bortom skalen
Kramar
2018-09-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Tänk om dessa kloka ord kunde tränga in i allas hjärnor. Att man inte bara fokuserar på skillnader.
2018-09-13

  Niliboy
Konstigt, jag äter sällan ägg
2018-09-13

  Gunnel Eriksson VIP
Bra formulerat om man vill förstå.
2018-09-13

  Kungskobran VIP
Läste just om forskning i den ansedda tidskriften American Sientist om hur olika folkslag uppfattar samma skeende ,det var häpnadsväckande hur olika saker uppfattades och hur olika man handlade efter samma information.
Så även om innehållet i ägget är detsamma så kan det ta mycket olika skepnader efter att det kläcks.


2018-09-13

  Fulbergarn
Japp precis, går att läsa in mycket i de raderna

och i och med det så är det läge att koka ägg
2018-09-13

  ULJO
Så mycket klokhet i dina ord
2018-09-13

  DominiQueen
Hönan och ägget ...
:-) Vackert eggande och så sant
morgon som alltjämt

Som hud och blod ..

hjärta

2018-09-13

  Rise Little One
Fina och kloka tankar fr. ett värmt hjärta.
2018-09-13

  Öknens Ros VIP
Visst är det så!
2018-09-13

  Lottie Ålhed VIP
Livets stora rede med innehåll som man bör behandla varsamt. Vackert! Få ord men tänkvärda människornas grundläggande behov av närhet omsorg Läser in mycket i den korta texten som du ser Applåd!
2018-09-13

  Feliaxel VIP
Håller med dig
2018-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP