Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mina två kära döttrar, Liisa och Sanna när de var små och jag deras unga mor.


Nu är nu ....

 

Nu när jag lilla Monika
från att ha varit dotter,
mor och mormor
och blivit Gammelmormor,
titeln som första barnbarnsbarnet

Lionel 

förlänar mig,
vill jag vara Monika och mig själv 
här på poeter och
lämna namnet Anna Mirsch bakom mig. 

Anna Mirsch var min mormor från Böhmen,
som emigrerade till Norden före första världskriget.

Jag är född under andra världskriget,
bor i Finland, är finlandsvensk
och fick förnamnet Monika
av min böhmiska mor Maria Mirsch.

Så kan en kort resumé av ett  långt liv te sig,

- inte illa, inte alls illa!




Prosa av Monika A Mirsch VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-09-13 17:27



Bookmark and Share


    Annika J
Gratulerar till lyckan att vara gammelmormor!
2018-10-08

  Eva Helene VIP
Oj, hade missat denna tillblivelse på poetersajten!
(Fast gammelmormorskapet kände jag ju till förstås).
Så härlig bild av döttrarna.
2018-10-01

  Baystream
Och vilken fantastisk fin bild på dina döttrar!
2018-09-14

  Baystream
Verkligen inte illa :)
2018-09-14

  Blomma-Stjärna VIP
grattis till nya barnbarnsbarnet och Gammelmormorstitel
2018-09-13

    ej medlem längre
Trevligt att läsa om dig och din historia. Nu vet jag ju också vem du är när jag ska följa vad du skriver framöver.
2018-09-13

  Maria Sundelin VIP
Kul att du vill vara dig själv nu och grattis till titeln gammelmormor
Kramar
2018-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP