Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


KATTEN.

KATTEN.

En katt är självständig och kan ej styras mot sin vilja
Den spinner mjukt när den ligger i gräset vid en lilja
Men snart är den uppe och nyfiket springer omkring
Världen är bland det bästa, ja ibland nästan allting

Den kommer emot en när man ska öppna sin dörr
Det gör den nu och det har den också gjort förr
Med svansen i vädret spatserar den och visar vägen
Dag ut och dag in ger den kärlek till en så enträgen

Att katten är ett magiskt djur och ibland har den nio liv
Omväxling förnöjer ibland är den slö ibland lite kiv
När tuppluren är avverkad reser sig katten så graciöst
Man borde kanske gå och vässa klorna, så det blir lite klös

En katt sprider så mycket glädje och värme omkring sig
Den gör människan glad och vill ditt allra bästa ,tror mig
Så till slut kan man säga att katten vinner i längden
Men man bör kanske vara kattälskare, inte någon i mängden

Bo Grapenskog




Fri vers av Knoparemoj
Läst 131 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-09-13 19:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj