Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem spelade Malone?

 

 

 

 

den fraktala

strandlinjen och dina manikyrerade

tånaglar avtecknades

mot gräset

men

det var sent om hösten

och vårsolen svepte redan leende in

genom foajen lättfotad

i sin gulblommiga

sommar

stass

 

det var jag som fixade belysningen

med olika färgfilter

och

laserkanonen

 

tony hade riggat upp kulisserna

och make synkade

vinylerna

 

det blev en teknohajpad version av

Harold Pinters laddade dialog mellan Devlin

och Rebecca

 

Ashes to Ashes”

 

vi transcenderar klassisk dramatik med elektronik

och gör tragedierna mer

dansanta

 

i morgon gör vi en nytolkning

av Becket

 

malone dör och inte ens han var närvarande

 

spelar det någon roll

 

vem som spelade

malone

 

inte var det väl

 

jag?

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-09-13 20:01

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En utmaning att kommentera eftersom jag inte har en susning om vad du skriver om (fast Becket känner jag ju till). Vill ändå säga att jag gillar hela kompositionen starkt.
2018-09-13

    ej medlem längre
Det finns en lätt absurdistisk känsla i den i övrigt realistiska tonen. På livets teater är kanske inte ens skådespelaren närvarande. Att göra tragedier dansante, en hedervärd uppgift om någon.

2018-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP