Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frö till stad

Födda att vandra, gå om varandra
Vilsna, irrande, ensamma
Jordbökande blir målsökande
Fria, instängda tillsammans
Fängelser, trängsel
Gator, celler, rutiga kartor
Nät av gångar att fånga massan
Skål för deras självmål
Labyrintens monsters vacker tass
Dessa rutor är dina, där kan du sina
Underhåll med dina konster
Medan herrskap sniffar blomster
Bygg, släpa sten, släpa dina ben
Bär torn och murar på din rygg
Nu är du säker, nu är du trygg
Din kropp är stadens frö
För att den ska växa bör du dö




Fri vers av Verner Ask
Läst 231 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-09-14 15:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Verner Ask
Verner Ask