Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orkanens öga

Storhjärtat mitt
i revbensgallret trångt
pumpar för Hans och för Greta
Svetlana Iman
i lillhjärnans ram
sjunger för dem som vill veta
Att leva är att känna
gå på fest och va´ hemma
Hämnas men ändå bli lämnad
Stämpla en syster att rämna
aldrig nämna den plåga som hämmar
Jimmie och Skavlan
skadar varandra
leenden som gravallvar
stannar kvar i svarta bilar
med svartklädda män
som bär solglasögon mitt i vintern
skyddsobjekt
skyddslaktssubjekt
på äggomelett
pappa sätt sprätt
på det liv som du gett
maten blir fett
sockret bli mätt
vett och etikett
en stilettknivs sätt
att placeras rätt
av ett förortsgäng
ett parkeringsspräng
med en genväg hem
Storhjärtat mitt
som ligger och lyssnar
som stramar och vyssjar
Bli kvar i din ram
Svetlana Iman
min syster idag
Du bär blommor
mot stenar
som slungas i panik
från ett prekariat
som bär framtidshat
ett statspatriarkat
som ockuperat
ett frontallobsformat
skinnskallar vita
med armbindlar röda
ropa med möda
att föda är att döda
Storhjärtat mitt
i gryningens timma
som vikt för att vila
att långsamt förnimma
ljuset och lugnet
mitt här i rummet
med Jesus på korset
med mamma i lådan
piller mot plågan
en ny dag att föda
Storhjärtat mitt
i orkanens öga












Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-09-15 06:47



Bookmark and Share


  Mia Popiana
Wow, grymt imponerad! Ett fantastiskt flow!
2018-10-04

  Kjell Åhsberg
Rytmisk rap-text. Starten på en ny karriär?
2018-09-17

  Kungskobran VIP
Ypperlig rapp med flyt
2018-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP