Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sverige har blivit ett buskisland

 

Sverige har blivit ett buskisland
där alla pratar otydligt och oklart
ingen låter den andre prata till punkt
man ingriper med snabba uttalanden.

Det gäller att vara skarp för att
kunna hänga med i debatterna
det är svårt att jämföra partierna
när alla inte får säga sin mening.

Han vill inte göra si och så
så som de andra vill
Löfven vill inte samarbeta med vissa
Kristersson vill att Löfven ska avgå.

Regeringen är som en stor cirkus
där partiledarna är cirkusledarna
de sparkar olika elaka bollar
från och till varandra.

De säger vi får tänka på Sveriges bästa
men ingen av dem vill egentligen kompromissa
de säger bara så för att få med oss på tråden
men i själva verket verkar det som om 
Sverige står längst ner på deras lista.

 

 

 

 

Copyright by: Arnela Arre Kurbegovic

(2018 - 09 - 16)




Fri vers av Arnela
Läst 395 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-09-16 12:43



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
Tyvärr alltför sant !
2020-03-26

  Bibbi VIP
Så sant.
2019-02-02

  Feliaxel VIP
Vi får hoppas att dom löser det
2018-09-18

  ULJO
Sandlådan kan inte vara mer oseriös.
2018-09-17

  Fulbergarn
Nånting behövs tillföras i debatten men vad+
2018-09-16

  Valter Örn VIP
Folk har blivit som bortskämda barnungar och är otacksamma för alla sociala förmåner; gratis utbildning, subventionerad o bra sjukvård m.m m.m.
2018-09-16

    Jag är fan större än Sartre VIP
Politik har alltid varit teatralisk. Problemet idag är att allt fler förstår det och då blir situationen väldigt jobbig. Och landet bäst försvann, då skådespelarna insåg att valresultat inte fanns med i manuset.
2018-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Arnela
Arnela