Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja i dubbel mening här...


Göteborgska går an...

För att bli populär i Göteborg
skall man inte feppla för mycket
men gärna bäsa på om man kan och
orkar med, men aldrig döna eller brösa på.
Absolut inte ha exter för sig eller vara
tetig inte heller alltför åpen!

När man har varit på kinne och kommit
hem och bjuds på en smeka eller ett
rundstycke med ost på då känner man
att andra tycker att man har det mer
än himla måckligt!

De som får stå på svalen bakom en
stängd dörr och vänta! Det blir ju
rena natta! Som om de hamnat
i rymden ut i Tjottaheiti!

Men som göteborgare känner de
de la till något himla käckt:
Man kan ju alltid
lätt knö sig in...

För i den här stan
är det ju gööör gott
om goa gubbar!






Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-09-16 12:48



Bookmark and Share


  Feliaxel VIP
Göteborg en underbar stad även om dialekten kan vara svår ibland
2018-09-17

  limerick
Ha!Ha!Ha! Verkligen på precken göteborgskt!
2018-09-16

  Fulbergarn
ha ha

Inte för jag vet vad jag nyss läst här men bra var det,
ska te Götet i vinter och då ska skaffa tolk :)
2018-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt