Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vissa kan begå avskyvärda brott och handlingar men ändå komma undan sin dom.


Ett oskyldigt liv

Sålde sin själ för några extra påsar vetemjöl
Fyller sitt valv, baxa tio gram
Fyller bröstet med hål, de lugnt han tål
Skotten ekar i varje port, spring fort
Blodet flödar, man ser massa gråtande mödrar
Hoppar av skolan, för att vattna plantan
Glömde mata sonen, vännerna behövde fylla penga skålen
Killen ärrade sin frus ansikte, hon bad inte om de
Kollade sig i spegeln, kännde inte igen den mannen någon mer
Rotad djupt i hjärtat va djävulen, med ett stort leende
Två vassa K9 tänder som delar hjärt itu, men nu... är de min tur
Han kommer för mig
Jag springer och springer
Jag bönar och ber: snälla nej
Snälla ta inte mig

Ta honom som kom hem och slog sin fru och sin son
Ta honom som dödar tusentals kurder för de tala sitt språk
Ta honom som lovat befrielse från koppel men ... ett hak,
Dem måste döda några miljoner judar
Kom nu... bordet är dukat,
Sikta din AK47:a ,
Sikta och börja spreja
Hoppas du tar med dig några sjuka,
Hoppas det blir många som ligger döda

En omänsklig tanke, det sprider likt tusentals trådar av korruption igenom kroppen och sätter ett paralyserande chock i dig.




Fri vers (Spoken word/Slam) av VC
Läst 228 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-09-16 22:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

VC
VC