Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


foto Haverdal


skör som ett maskrosfjun



lyfter du av vinden
fjärilslätt
skapad av eldblå stoft
svävar du över vattnets glitter
upp mot rymden

då fiskaren lyfter den glittrande noten
lyser den klarare än stjärnor

och dina eldblå fjärilar
leker tafatt med vinden

hur kan någon endaste blunda. vända sig bort
så länge du levt i sjukdom
fängelsets garn. slagen i bojor

en sadist Herr Schwindlerben
som medverkat till återfallet
och fågelinfluensan
Isdrottningen

. jag förmår inte förstå
alla som säljer sin själ för en skål mat
Familjen? vargar tar bättre hand
om de sina ALLTID

Varför ska ondskan få leva av
alla oss utsatta
vi måste få leva det liv vi har
Är det den rättvisa Sverige
bjuder de utsatta på

har insett ingen förstår sanningen
när de oärliga mottalar sig den

vad får vi om inte en beatboxdynga!

bläddrade bland dina ord och grät
du får ju aldrig möjlighet avsluta
ditt betyg alla såren

den tomma stolen

och du föll mellan stolarna AF
torgskräck, höjdfobi (har ja också)
kronisk panikångest
är det då vi lever i nuet
ser en värld i en stoftkorn
en himmel i en blomma
och ser oändligheten i handens kupa

skriande orättvisor
ur hällarnas urtidsgrepp

om jag kunde ge dig min dag
gjorde jag det



Så vad har ni för era pappersord
som lyfter likt svalor
blåser bort med vinden
sanningen får de utsatta äta med sked

tillbaka på ruta ett
när vi har facit i handen
sorgligt att se lögnarnas rättvisa




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 312 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-09-17 04:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP