Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stumfilm i repris

 

Jag träffar Helan och Halvan
i hissen
De är klädda i svartvitt

På deras skylt har de
skrivit: Var bor James?
Vi ska gå en kurs i
konflikthantering

Jag skriver våning 4
som svar på min skylt

När jag något senare
går ut på bakgården
sitter Buster Keaton där
med seglarmössa på
huvudet

Han plitar "Var ligger Pampas Marina?
Jag ska sjösätta min båt" på sin skylt.
Han får vägbeskrivning och
går ut på gatan där
Charlie Chaplin jagas av ett
tjugotal poliser

Buster dyker upp efter några timmar
med alger och sjögräs i håret
Han tar fram en skylt där det
står Sjösättningen misslyckades.
Min båt gick direkt till botten

Stenansiktet släntrar ut genom
porten på jakt efter nya uppslag

Jag hör skrik och jämmerrop
från våning 4
Konflikthanteringen har
slutat i tumult

Radarparet lämnar vår
fastighet med kläderna
i trasor

En vanlig dag i Vasastan




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 329 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2018-09-17 08:26

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Annika Persson
Såg du soptunnan? Den som stod vid Vårdcentralen. Det är någonting som sticker upp - levande flådd. Snacka om konflikt, men att det skulle gå så illa.
Levande begravd bland sopor.
2018-09-17

  Bodingen VIP
Varför får inte jag vara med står det på Harold Lloyds skylt

2018-09-17

  Öknens Ros VIP
haha kul om stumfilmsstjärnor!
2018-09-17

  Kungskobran VIP
Härligt galet
2018-09-17

  Kungskobran VIP

2018-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten