Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En liten dikt jag skrev om en tid då jag inte mådde så bra. Närgången och utlämnande om mina innersta tankar baserat på egen erfarenhet. Tyvärr


Näckrosen vilar tryggt ovan ytan

Vid den ljumma vattnen gläntan

där den vilda näckros finns

 

Sätter jag mig ner för att tänka

på sådant som jag minns

 

Vid denna tankens meditation

känner jag plötsligt för att gråta

 

Allt det vackra blir suddigt

och mina kinder blir våta

 

Varför tänker jag på sådant

som jag inte vill minnas

 

Som varför min själ blev så

trasig att jag inte längre ville finnas

 

Men räds ej min vän ifall mina tårar

skulle vara av allvarlig art

 

Nej för till skillnad ifrån då

så tänker jag numera klart




Bunden vers av Annika Bard
Läst 376 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-09-17 10:37



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
Ett härligt driv i texten. Du får fram bra bilder via din text. Fint!
2018-09-19

  Tomas Karlsson VIP
Väldigt fint! Hoppas det kommer mera snart! :-)
2018-09-17

  Whero
Fint flyt och på rim, jag gillar rim.
2018-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Annika Bard
Annika Bard