Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SEPTEMBEROBSERVATÖR

småstadstempot

har skruvats upp väsentligt

ska man stressa ihjäl sig

ska det göras ordentligt

jag sitter på parksoffan

ser alla ila som ålar

jag ser burksamlarna

och de andra som går här och trålar

 

 

jag får vara observatör

observerar är vad jag gör

fast jag sitter tyst och snäll

tycker folk att jag stör

 

 

småstadsmänniskor

småskurna, smidiga, smärta

städerna skapar ett avstånd

från hjärta till hjärta

tungsint och tragisk

är filmen man har regisserat

inte så konstigt att du

redan har resignerat

 

 

hjärtmottagningen

har ständig brist på sängar

psaltaren talar om vila

på Guds gröna ängar

snart är det slut på trombyl

på apoteken

fler och fler inser

att det blivit allvar av leken

 

 

LARZ GUSTAFSSON  17/9 2018




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 216 gånger
Publicerad 2018-09-17 15:32



Bookmark and Share


  annika o sonntag
Staden....är berörande....
Ska skivka in min med,håll koll...

2018-09-23

  Larz Gustafsson VIP
Tack.
Livsviktig för mig.
Jag får äta den hela livet i egenskap av hjärtpatient.

Om du inte är hjärtpatient ska du INTE äta den.
2018-09-17

  Kungskobran VIP
Är trombylen bra?
inte vet ja
är det den jag skall ha
för att må bra
inte vet ja
2018-09-17

  Lindalou
Ja, livet är ingen dans på rosor. Sanningens ord.
2018-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP