Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tundra och tankevasaller



genom Borneos regnskog

upp mot himlatakets Himalaya

utefter månskogens Kamtjatka

tvärsöver tundraland med

tankevasaller vid rordret



flacklandskapet strålar

skvattram starr och

ängsullsblom ljudlöst

förbi palsars höga hus

in mot dvärgbjörkhedens ro



så med ens ett magiskt spel

när Norra Dvinas iskust tynar

vid myr och vattustråken där

en bevingad gratulation med

piplärkan som i trans




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-09-17 17:21



Bookmark and Share


  Boneyfrank VIP
Episka bilder fladdrar förbi. Stark naturromantik, briljant ihopsatt så att läsaren kommer i stämning och blir nyfiken.
2018-09-17

  Öknens Ros VIP
vackra vyer av naturen, som en tavla med pensels mjuka drag.
2018-09-17
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP