Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brev 8 av 30: Vad gör du med mig



Jag vet inte vem som sa "Skriv full och redigera nykter", men jag tror han eller hon hade fel.
Jag letade efter dig idag. I folkhavet. Jag såg bara Jigborg. En del av mig ville kyssa honom för att hoppas att du fick reda på det, att du skulle bli sårad, inse att du ville ha mig, mest av allt.

Jag håller på att planera en framtid med dig, för dig. Det är inte så stalky som det låter. Jag har bara... gjort plats för dig. Jag vet att det är galet, att du inte gjorde plats för mig och att den insikten gör för jävla ont fortfarande, men jag planerar ändå in ett liv med luckor. För att du ska ha en plats. Om du vill ha den.

Kanske är det för sent men jag tänker inte ens så. För en gångs skull låter jag mina orosmoln få vänta utanför.
Jag vill att du ska vara här. Jag vill ha dig. Du vill kanske inte ha mig men just nu, i min fantasi, vill du det.

DU FÖRSTÖR. Jag kan inte hångla med andra. Vad händer med mig? Jag berättar vår historia för främlingar. Jag berättar att jag var ett as. Öppet, ärligt. Det går inte att förklara allt jag utsatte dig för men jag försöker. Jag måste höra mig själv säga det även om det betyder att jag gör dåliga första intryck på nya människor. Jag vill bli bättre. Vad händer med mig.

Idag luktar jag rök i håret. Det var korvfest på Pustervik och jag letade efter dig. På onsdag kommer jag gå på Smash och leta efter dig. Jag kommer låta bli att kolla telefonen för att det är för jobbigt att du inte har skrivit.

Jag hoppas att det är sant när jag säger: väntar du för länge så går jag vidare. Men tar du mig nu så får du mig. Det är helt och hållet ditt val, jag lägger allt ansvar på dig. Du får lov att bestämma i en situation du tidigare bara fått leva med.
Kom till mig. In i mitt system eller rensa dig ut det.
Jag hoppas vi ses i veckan.



-


Problemet med rödvin är att jag alltid blir halv. Min kropp börjar leta efter en annan kropp, någon att trycka mig mot. Jag letade efter dig i folkhavet. Ingen fanns ens där att distrahera mig.
Det är det jag gör nu för tiden, hela tiden. Distraherar mig. Väntar.

Fan vad jag väntar. Dagar är livstider. Jag hinner ändra mig tjugofyra gånger mellan varje dygn. Allt jag kan göra är att distrahera mig. Tålamod är inte min vän.
Rödvin är en vän, dock. En ytlig vän, men min bästa vin nej menar - vän just nu. Men det distraherar bara så länge. Ska jag skriva att jag saknar dig?

Vad händer med mig?

Skriv till mig.

Jag hoppas jag är på gränsen till bryt nu. Jag är kär i dig men det är jobbigt och jag blir trött så snabbt. Kanske betyder att vara kär ingenting? Vad betyder det om jag säger det?
Vad svarar du?

-

Varje dag jag inte gråter är en dag lyckad.
Idag misslyckades jag igen.

Vad gör du med mig?




Fri vers (Fri form) av mögel
Läst 267 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-09-18 01:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mögel