Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Bakgångaren

 

När jag lämnar lägenheten
på andra våningen och
går två trappor ner
befinner jag mig plötsligt
på fjärde våningen

Det måste bero på
skorna tänker jag och går fyra
trappor ner i strumporna

Utanför porten sätter jag
på mig skorna och väljer
att gå i motsatt riktning
från det önskade målet

Det fungerar utmärkt
och jag hamnar två steg
närmare målet men
jag ser inte vart jag går

Min hustru kommer ner
med en backspegel och
då känns promenaden
säkrare

Ser inga misstänksamma
blickar och hör inga skratt
Alla är bakgångare här
Den nya normen




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 223 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-09-18 14:40

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Mycket fyndigt
2018-09-18

    ej medlem längre
En text som tycks lämna kvar rummet som problem, likt en deckare där fallet inte har möjlighet att nå sin lösning, men överraskande får sin lösning i bakåt. Bor textsubjektet i politikerträsket eller...
2018-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten