Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bybusarna

 

 

Ofta jag bakåt i tid kan drömma
händelser man sent ska glömma
när vi spolingar i gruvbyn slogs
uppgörelserna var ofta till skogs

antagonister bebodde grannbyn
vi oftast möttes vid skogens bryn
uppfattades lite fjolligt snobbiga
de ansåg oss brutala och jobbiga

ärtrören vi av galgarna krängde
smockan i luften o snaror hängde
vapenarsenaler vi väl utvecklade
fredsavtalet ingen undertecknade

dom ville gärna slå oss med råge
beväpnade sig med pil samt båge
dock chockade flydde ynkets här
ty vi sköt dem med våra luftgevär

kriget slutade den dagen året -75
numera är vi kompisar med dem
Pärra minns sin by som belägrad
igår äntligen han sa sig besegrad 

 

 




Bunden vers (Rim) av Bodingen VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-09-18 23:27



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Ja det var vi mot de där lite "finare" grabbarna men det hade dom inte så mycket för he he
2018-09-19

  Fulbergarn
hä hä!!
2018-09-18

  Viksten
Det är rätta virket i er
2018-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP