Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mänsklighet

Detta att vara en människa
Det är inte bara att kunna se in i mörkret
Inte bara att lära sig att leva med den
Det är att med all sin kraft stå upp mot den
Och veta att det är förgäves
Och ändå se motståndets mening
För det är i det vi lever
För att det är det som skänker oss glädjen
Och rosa enhörningar
Och kanske mest av allt varandra
Jag vet att de försöker mala ner oss
I det världsomspännande kokainkvarnen
Jag vet att de inte överhuvudtaget bryr sig
Att de ser på dig som kund om du har tur
Och som produkt om du inte har det
Jag ser styrkan det krävs att i detta förbli
Personer
Och vet att den styrkan behövs
Och att jag ser den fyller mig med hopp
Om en bättre värld
För det är ju den illusionen vi vill skapa
För likväl som världen går under
I varje litet ensamt trevande andetag,
Så återskapas den
I varje
Liten
Detalj??
Vi väljer att vara
Och vi kan inte vara annat än det




Fri vers (Fri form) av Bakom ridån
Läst 254 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-09-18 22:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bakom ridån