Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


SLÅ UT I BLOM

 

den stod stundom i brand

när det skedde med mig

det ofrånkomliga

 

men mest var världen

vacker

 

allt det som juvligt var

att höra se och känna

 

sedna glömde jag

och så överlevde jag

 

sorlet från en forsande bäck

väckte mig stilla

 

vinden smekte mig

godnatt

 

solen fyllde mig med

livsuppgifter

 

sedan kom allt det

vackra till mig

 

långt bort kunde jag höra

fågelsången 

 

alldeles nära

ett hjärta bulta

 

det var mitt

...

skärselden

gick jag genom

 

detta vackra jag glömt

var nödvändigt att glömma

då ... ...

 

allt medan skönheten

tog andan ur mig

av sorg

visste jag

att en dag

skall allt det

bli mitt

som

skuggorna

tagit

ifrån mig

 

jag skulle ta det in i mig

göra detta till mitt vackra

och våga ta djupa andetag

spegla mig i ro i vattenytan

lyfta blicken mot solen igen

och gå naken i regnet

utan att vara rädd 

... 

sedan kom verkligheten

den innehöll kärleken

vittnade om ömheten

sjöng mig hel åter igen

...

och sedan

kom 

detta

...

ljuset återvände

mörkret flydde

dagen kom

jag skapade

mig själv

tog plats

i det nya

vackra

som jag själv

inom mig

hade blivit

...

sedan

slog

jag

ut i

blom

...




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 348 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-09-19 08:23



Bookmark and Share


  Fulbergarn
dagen föds i gryningen, även om sent om sider
2018-09-19

  BenGust VIP
"solen fyllde mig med
livsuppgifter"

Läser: Upp till mig att uppta
det positiva
och skjuta ifrån mig mörkret.

"i det nya
vackra
som jag själv
inom mig
hade blivit"

Läser: Livsbegäret är överordnat
det som vill dra ner en i...
Kvar blir då vibrationerna från det
inspirerande och växande.

2018-09-19

  Marita Ohlquist VIP
Ditt självporträtt för medlar livskraft och styrka...sedan slog jag ut i blom!
2018-09-19

  thyra
Kraft och styrka förmedlar du så vackert. Tack!
2018-09-19

  ULJO
Starkt och utlämnande
2018-09-19

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ingen kan som
Du BLOMMA UPP
i liv och med ord
hos Dig måste ju
allt trivas ombord!
Du rycks för kärlek
vara: GJORD!

2018-09-19

  StinaJ VIP
Styrka och beslutsamhet utstrålar texten och du strålar också.
2018-09-19

  DominiQueen
GUDINNANS ÅTERKOMST!!!

GUUUUUD SÅ VACKER DU ÄR!

Q U I N N A / K V I N N A

Yin is back *hjärta*
2018-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP