Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Muren





Ett litet frö
klamrade sig fast i en spricka
i muren jag byggt runt min sårbarhet

slog rot
växte upp till en kraftig planta

satte knoppar i olika färger
var och en med sin betydelse

den första som slog ut var röd

rötterna vidgade sprickan
lite i taget
tills muren föll




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 385 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2018-09-19 10:25



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra och fin!
2018-09-22

  walborg
Så tänkvärd bild
2018-09-21

  Ezmeralda VIP
Vackert och starkt.
2018-09-21

  MALVAA VIP
MÅ din planta växer i dina goda händer, blandad med god hjärtliga omsorg
2018-09-20

  Gunnel Eriksson VIP
Snyggt berättad bild av en verklighet.
2018-09-20

  överlevaren VIP
Kärlekens kraft....
2018-09-19

  lila fjäderblomman VIP
så fint om helande och växande i livet
2018-09-19

  Respons VIP
Bra bild av växande och försoning!
2018-09-19

  Blomma-Stjärna VIP
mycket fint ordat om växtkraft - livskraft - rött - rot !
2018-09-19

  Margit Grell
Kraften vilar i roten. Fint formulerat!
2018-09-19

  Öknens Ros VIP
När tilliten till livet kommer tillbaka rasar murarna.
2018-09-19

    Peter Söderqvist
En passande text för vår tid.
2018-09-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Klart lysande metaforer om livets murar, som kan falla, när kärlek och förtröstan växer.
2018-09-19

  Fulbergarn
Som Ola Magnell sjöng, "muren kan vara synlig eller intellektuell"

:) utmärkt , den röda slog ut först!

https://www.youtube.com/watch?v=NZLiD1D9oJ4

2018-09-19

  Olof Lagerhorn VIP
Originell och vacker metafor som bär fröet genom hela texten.
2018-09-19

  Eva Helene VIP
Så klokt, talande och mycket väl formulerat!
2018-09-19

  M.Eta
Fantastisk liknelse igen!! När frön gror till något man vill, har man lyckats!
2018-09-19

  DominiQueen
WOW!!! Underbart blir så glad av Dina ord. Gullefina Du.. Väx, njut sol - och leenden... :-) LoveShine
/DominiQue
2018-09-19

  StinaJ VIP
Även murar kan rasa när förändringens byggstenar faller.
2018-09-19

  Maria Sundelin VIP
Ja murar är mycket lättare att bygga än att riva kring vårt inre
Kramar
2018-09-19

  ULJO
Murar som stänger människor och känslor borde rivas. Tur att du lyckades
2018-09-19

  Kungskobran VIP
Grundmurad
grundlurad
öppet sinne skall det va
för att alla skall må bra
2018-09-19

  Maj-Lis VIP
Tänkvärda ord
2018-09-19

  Feliaxel VIP
Tur att muren föll till slut
2018-09-19

  BenGust VIP
Din planta stadd i utveckling där
inga kvarvarande stenblock tar kål
på det individuella växandet.

2018-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP