Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Revision

 

Synar

 

i det handblåsta glashusets

spegelrum

resultatet av människans kamp
för sin

spegelbild

Tankens trädgård: Sandöken. Hägringar.

Förståndets ordbruk: Obrukat. Frostsvart.

Eftertankens rosengård: Översvämmad.

Av tistlar. Malört.

Sprucken, kläpplös
ligger logikens varnande vällingklocka

i glashusets kylrum.

Flyende morgonsol i spegelrymden

spårlös.

Människan krymper
i MAMONS växande fotspår

Rymdens eko omsluter Skapelsen
och den krympande människans tynande rop:

Vänd … vänd

följ … följ de växande fotspåren

bakåt … bakåt

till nollpunktens första
fotavtryck

Beträd änglamarken

av människa obesudlad

Beträd här, gudavarelse, utgångspunkten:

klippan mellan liv och död

där glashus störtar samman, alla speglar krossas
av klippans orubblighet

och din självbespeglings jag-
fixering
offras likt ett stjärnfall
på altaret i korsets snitt mellan

himmel och helvete"

Naken ser du själen
födas
i hästens
din egen
och din nästas nyfödda
blick.

...........................................,

TÄNK

så långt före förr var

med framförallt

Moral. Etik. HEDER!

INTELLIGENS!

 

© s-e forslin

 




Fri vers av S-E Forslin/same
Läst 227 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-09-19 11:09



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
den var intressant skriven. tål läsas om igen. :)
2018-10-07
  > Nästa text
< Föregående

S-E Forslin/same
S-E Forslin/same