Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ballad till en musa

Jag greppar din hand nu
Och vi ut i natten går,
Med ditt blomsterhår
Du min trumma får
Att spela högt i natten,
Så säg mig nu att du
I mörkret ej är rädd,
För du är beredd
På att ej bli sedd
I mörkret tjockt som vatten,
Som du mig förfört
Med alla dessa skratten!
Du skakar så skört
Vad skrämmer dig i natten?

Av musornas skönhet
Din skepnad skapad är,
För du står ju här
Och i natten där
Min trumma slår i takten,
Jag skådar då allt det
Som musan talat om,
För det känns ju som
Om min trumma kom
Att glömma steg i akten!
Jag skådade då
Den underbara prakten,
Som kommer bestå
Om vi aldrig glömmer jakten!

För nymfer så är du
Nu deras drottning då,
Du så lätt kan nå
Till min trummas vrå
Där du skakar om allt jag vet!
Så snälla rör mig nu
Då jag ej kan stilla mig!
För jag älskar dig!
Så säg inte nej!
För kyssen brinner brännhet,
Jag skakar i natt
Och avskyr så min feghet!
Jag tänker ju att
Vi vinner på min djärvhet!




Bunden vers (Rim) av Missbruksbarn
Läst 298 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-09-19 12:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Missbruksbarn