Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SOM OM SOMMAREN

som om sommaren kom och tog farväl

och sa: "OK, några dagar till..."

visst, oktober är här så småningom

men är det dit vi vill?

lövens färger, förvisso en ögonfröjd

men de betingar ett pris

och oktober är inkörsporten til

november med kyla och dis

 

så jag tar vara på vädret

det vackra vädret vi får

och låter Gud smörja lädret

så mycket det går

det känns rätt bra med rutiner

det liv jag lever just ny

att jag har gott om sekiner

och en förunderlig fru

 

 

som om sommaren bet sig fast just här

för en sista visit

och ska stryka på foten till toner av

gary glitter och sweet

extra eftersmak

grönskan är dominant

fast skiftningar syns här och där

ut i vimlet igen

ut till parkbänken

bort från all psykisk misär

 

LARZ GUSTAFSSON 19/9 2018




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 222 gånger
Publicerad 2018-09-19 17:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Skönt att vandra ut och njuta de sista dagarna av den flyende sommaren. Minns i November...
2018-09-19

    ej medlem längre
Ibland kan ett farväl vara ett välkommet besök. Livsbejakande och melodiskt!
2018-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP