Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


PORTARNA TILL EN GYLLENE STAD

PORTARNA TILL EN GYLLENE STAD

Har något sett när portarna slår upp i paradisets himmel
Det är kanske så att man ser inget för denna enorma folkvimmel
Är det någon som har en nyckel till denna eviga gåta
Man ser människor försvinna, saknaden blir att begråta

Men visst är det en salig tro att det finns en stad ovan där
Blir man insläppt till denna gyllene stad av Sankte Per
Om man kommer upp där blir man nog riktigt förvånad
Men kan de vara här som blev på jorden, så hemskt hånad

Det lösenord som har skickat till jorden har något uppfattat det
Eller har man själv tagit hand om det, av ren själviskhet
Är portarna breda nog att ta emot en stormande massa
Ja, men jag var ju inte sjuk detta sa faktiskt min försäkringskassa

Får man vingar av guld och lär mig sig flyga av en flyginspektör
Språket är väl mångfaldigt, så där kommer till pass en parlör
Men kan vi lita på dessa löften om en bättre värld för oss alla
Eller är detta som en saga med fantasi, som med den här, Singoalla

Bo Grapenskog




Fri vers av Knoparemoj
Läst 135 gånger
Publicerad 2018-09-19 18:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj