Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
... Ibland är det nog ändå så att tiga är Guld ... även om man ej till Jante-församlingen står i livslång skuld ... F-låt! Men det är sånt här som bara blir stundom i mitt liv ...


Tänk om man skulle ta och anordna någon form av ...

... koncept typ Idol-uttagningsprocess ...

Om inte annat för att förkorta lidandet
för alla dem som tvingas läsa alla mina
fyrbåks-alster om den däringa rätta

Hon som är den dig 
som är ämnad för mig ...

Dela upp landet i några lämpliga regioner
med lokala uttagsprövningssessioner
där de som tror sig kunna vara den jag söker
i en första utvärding sållas ut och skalas ner
till ett rimligt antal som går vidare till finalen
i Stockholm 

Där jag då kliver ner från min piedestal
och deltar som huvuddomare 
för den slutliga uttagningen
av de tre till fem mest lovande aspiranterna
vilka i en fortsättningstävlingsliknande 
programserie av koncept typ Bachelor
i direktsändning blir höstens hetaste följetång

- tja, vin, kvinnor och massor av vacker skönsång ...

Sen när hösten går mot sitt slut
och är på väg att mynna ut i vintermörkrets
kram och kyssvänliga myspyskvällssäsong
kanske den dig som är ämnad för mig
äntligen har utkristalliserat dig ur den stora mängden ...

... och vi kan få börja vårt lyckliga liv tillsammans
samtidigt som jag då kan påbörja mina övriga
skrivarprojekt - vilka med denna förbannat plågsamma
ihållande ständigt never ending story-liknande process
ej är släkt ...

...  men det är ju förstås bara en vild och helgalen tanke blott ...
Men visst vore det helt underbart om jag slutade plåga
mina läsare med hur mycket jag saknar, längtar och trängtar
efter den rätta i mitt liv ...?

Tänkte att om jag skriftar ned min tanke här
så kanske det affirmations-befrämjande är ...

 

 

____________________________________
Tidigare publicerad här i augusti 2012
men tanken som sådan skulle ännu kunna vara gångbar ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-09-19 21:10



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det du skriver om blir aldrig för gammalt och många kan känna igen sig i raderna...
2018-09-26

  AKT VIP
I längtans spår står betraktelsen lutad på en krycka av frsmådd kärlek.
2018-09-19

  annapoem
Nej!

Jag måste få fortsätta läsa om längtan och outröttlig kärlek. Som vill ge och ge och få, hämningslöst!
Hon förtjänar dessutom en riktig jakt, hon som är ämnad för dig. Inte förnedras i ett led. Det är inte romantik.

Fast du förtjänar att hitta henne såklart. Och ge och få.
Har du gjort det än?
2018-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP