Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ROS

 

 

du sköna ögonfröjd

livets vackraste skapelse

rymmer metaforer klara

sötman i dina blad

färgerna i din knopp

taggarna på din stjälk

bladnerver ljusa

på djupgrön bakgrund

 

vissnar du betyder det sorg

blommar du höres vingars sus

ett hav av suckar när du knäcks

när du skiljs från din jord

sörjer trädgårdsmästaren

för att du återbördas

vattnas ges din näring åter

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-09-20 10:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert kretsloppp
Lite svårt med orden.
Dom flyter inte jämnt
2018-09-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Ljuvligt vackert diktat om den underbara rosen!
2018-09-20

  Whero
Mycket vackert och fint beskrivande.
2018-09-20

  Bodingen VIP
Oj, jag som trodde det bara var en blomma, nya perspektiv minsann...
2018-09-20

  Öknens Ros VIP
ljuvliga rosor och ljuvlig dikt.
2018-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP