Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm 20/9. Mel: Ja har vad' i Öja: https://youtu.be/fWAC_JJ4kKk I verkligheten var våra släktfester betydligt roligare och det var aldrig någon brist på brännvin eller dragspel. Min far hade sex syskon. Kurt lever ännu men Signe och de andra är borta.


Släktkalas II - en drömvisa

 

Vi har haft en släktfest

fast det blev en släckt fest

trots att det var uppdukat på hela vår gård

Det blev inget dragspel

för det blev nåt slags fel

dryckerna och gotterna kom aldrig på bord

 

Stackars Signe, Kurt och dom andra 

dom fick bara bannor och klander 

dom fick inga kakor till fikat

inte ens en sup eller två

 

Det var mången kötträtt

fastän ingen sötgröt

det blev ingen sång på Signes födelsedag 

Klädd i röda trasor

kände jag mig knasig

detta var ju inte någon glad maskerad

 

Stackars Signe, Kurt och dom andra 

dom fick bara bannor och klander

Signe börja nästan att lipa 

ögonen blev svarta och små

 

Ni får inte supa

glasen är för djupa

festen är ju ändå redan slut om en stund

Grannarna får klag-spel

om ni spelar dragspel

sade mor och frynte på sin näsa så rund

 

Stackars Signe, Kurt och dom andra 

dom fick bara bannor och klander

dom fick inte känna sig rika

dom fick bara packa och gå

 

När dom skulle fara 

då blev mor den rara

ville skicka kakorna med syskonen hem

jag fick stå och passa

mala mandelmassa 

medan lillan satte morans finger i kläm

 

Stackars Signe, Kurt och dom andra 

dom fick bara bannor och klander

vi är ändå ganska så lika

vi är släkt som ni kan förstå

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Nanna X
Läst 192 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-09-20 18:31



Bookmark and Share


  Nanna X
Haha nog brukar jag köra med nästanrim men om man uttalar orden bord och gård på blekingedialekt rimmar de hur bra som helst: båd och gåd.
2018-09-23

  TrollTörnTrappan VIP
Genom all denna uteblivelse känner man extra starkt hur livat det kunde ha varit...

Och redan när 'bord' försöker rimma på 'gård' så anslås just 'nåt slags fel' på ett fenomenalt välspelat vis!!
2018-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X