Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har skrivit om detta förut. Men ämnet överlever sigsjälvt hela tiden.


Det är ändå dags

Det är ändå dags att erkänna det en gång för alla:

DET FINNS INTE EN ENDA INVÅNARE I KONUNGARIKET SVERIGE SOM INTE HAR INVANDRARBAKGRUND.

Så är det.
Ett hundra procent av oss är invandrare.

Vårt land var ju som vi vet förr täckt av en väldig kilometertjock inlandsis. Som på Grönland i våra dagar.
Och den förste som beträdde den jord, som nu är svensk, gjorde det bokstavligen som en invandrare, sedan den smältande isen till sist för mer än 10.000 år sedan lämnat barmark att gå på.

Sedan dess har vågor av nya invandrargrupper kommit och satt sin prägel på liv och kultur i landet, alltifrån jägarna, sedan bönderna för 5.000 år sedan, till Kristendomens prelater och till mina vallonska släktingar på 1600-talet och till den bernadottska kungafamiljen i början av 1800-talet. Och ett stort antal därutöver.

Vem som verkligen var först i vårt Sverige, vet vi inte. Men svenska kan de inte ha talat, de som var först. Kan det ha varit samiska...

Men vilka som idag är rasister och ifrågasätter vissa människors rättigheter - det har vi klart för oss. En del av dem sitter i Riksdagen.

Och för att vidga perspektivet behöver detta sägas:
Efter moderna DNA-analyser vet vi att ALLA människor på jorden har samma ursprung, samma urmoder: från Afrika.
Dessutom förstår vi att vår människogrupp beblandat sig med Neandertalarna. Att vi haft sex med denna männsikotyp och bär en del av dess gener.
Detta gäller mig, Ingmar, det gäller dig Jimmy och det gäller förstås också dig Björn Söder. Liksom det gäller alla övriga som bebor vårt land.
Invandrare och Neandertalare är vi alla.

Dixit.




Övriga genrer (Kåseri) av Ingmar Hård VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-09-20 18:34



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Det förtjänar att upprepas, tack att Du gör det
2018-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP