Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lite kritik

I bokhyllan i mitt sovrum står Olivia Bergdahls Demo, Rupi Kaurs mjölk och honung, Tomas Tranströmers samlade och Bruno K. Öijers samlade jämte Och natten viskade Annabel Lee i en skild volym.

Och nu tänker jag faktiskt vara så politiskt inkorrekt eller o-hipp eller vad det nu kan kallas att jag uttalar mig kritiskt om Rupi Kaur. Jag köpte mjölk och honung och har läst den, och visst finns det en del bra saker i den, men…

Rupi Kaur har nu 3 miljoner följare på Instagram. Och jag anser att hon är fruktansvärt över-hajpad. ”3 miljoner följare på Instagram”-kind-of bra är hon inte. Olivia Bergdahl har ingen poesi på Instagram, men låt oss trots det jämföra. Hon har 648 följare på Instagram.

Och snälla, dra inte fram ”du är bara avundsjuk”- kortet. Det är jag faktiskt inte, jag är bara trött på sån här hype och masshysteri. Jag anser att det helt enkelt finns en massa människor som tror att de är hippa om de låtsas digga Rupi Kaur. Och så följer de henne på Instagram. Om de ens läser hennes texter förhåller jag mig tveksamt till. Och ännu mera osannolikt är det att de läser nån annan poesi. Jag är ledsen – så lätt är det inte att vara hipp…




Övriga genrer (Essä/Recension) av Tomas Karlsson VIP
Läst 337 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-09-20 20:51



Bookmark and Share


  annapoem
Jag förstår nog inte vart du vill komma. Att gemene man ska avfölja för att du har sagt att hon inte är bra nog att följa? Det är en annan typ av blindhet bara än den du just beskrivit..

Det finns människor som är skickliga på att nå ut och att skamma någon för det är ju så 2005. Så ja ganska O-hippt.
2018-09-21

  Tomas Karlsson VIP
Det är ju så.

Vem blir populär? Vem blir inte populär?

Sällan har det speciellt mycket med kvalitet att göra. :-/
2018-09-20

  Sunset boulevard
Hyper är ofta oförklarliga. Jag har själv inte läst henne. Får kolla upp henne och därefter komma med ett utlåtande;)
2018-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP