Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vardagsmorgon tankar

Doften av kaffet jag inte dricker

Ligger som ett doftminne över arbetsplatsen

Hör hur bryggaren fräser till en sista gång

Snart har kaffet kallnat och dagen börjat

*På riktigt*

Som om ingenting räknas utan doften

Men jag kan inte låta bli att undra

Varför det är vi som inte dricker det

Som anses udda i en värld med mångfald

 

På samma sätt får *jag* alltid försvara

Varför jag inte dricker alkohol

Var gång jag träffar nya människor

Visst jag har papper på att jag inte

Är som alla andra

 

Men varför har samhället gjort det avvikande

Att inte dricka kaffe eller alkohol

Det är något jag aldrig kommer förstå

Hur många kaffedoftande vardagsmornar

Eller festtillfällen jag än kommer uppleva

 

Kaffedoften låter jag bli en påminnelse

Om tryggheten i vardagens stilla lunk

Det vi ibland längtar bort från

Utan att inse att det är i den vi mår som bäst

 

För mitt liv fyller jag med ord och vackra meningar

Lindar in i kramar och kärlek till dem

Som förtjänar en plats i mitt hjärta

Och det är något jag både vill och vågar ge

Utan understöd av berusningens mod

 

 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-09-21 08:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Detta ifrågasättande när någon bryter mot en norm har jag stört mig på i evigheter. Men nu har jag kommit på ett bra svar på frågan om varför jag inte dricker. Jag svarar: för att jag inte vill. På allt. Inga mer frågor efter det. :)
2018-09-28

    ej medlem längre
Alla och allting som avviker från normen kommer alltid att ses som annourlunda och udda. Så länge som normen inte har blivit flytande. Men det innebär naturligtvis inte att det är något fel med att vara annourlunda. Det är coolt att vara udda!
2018-09-26

  Lars Hedlin
Bra att du står upp för den du är :) kram
2018-09-22

  Marita Ohlquist VIP
Jag bjuder både på kaffe eller te, vin med alkohol och alkoholfritt, inget konstigt med det!
Här är ingen udda!

2018-09-21

  ULJO
Många undringar i morgonens Linda. Gillas
2018-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP