Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstkänningar

 

 

med buller och bång

du sjunger din sång

stormens vinande visa

den vill du prisa

 

regn som piskar marken

som sliter bort barken

du är oförsonlig

rentav oresonlig

 

likt döden obeveklig

inte alls särskilt trevlig

drar alla över en kam

både björk, tall och granens stam

 

din vind kan hus rasera

ska vi det bara passera

mot dig vi måste stå pall

trots du kan va' bitande kall

 

när frostens rosor marken bekläder

är det dags att byta sommarens kläder

vi går mot bistra tider

om kinderna det svider

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 342 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-09-21 11:01



Bookmark and Share


  Fulbergarn
de va inte mycket till storm här uppe
jag hade önskat mera
men 20 grader var det hela dan i går


bra rimmat i vanlig ordning
2018-09-22

  ULJO
Höstens intåg med fina rim och fenomenala fraseringar
2018-09-21

  Kungskobran VIP
Härligt höst flyt med vinden
2018-09-21

    Max Poisé
Bra rimmat.
Jobbade lite på samma tema:-)
2018-09-21

  Bodingen VIP
Är det en storm eller min första fru du beskriver?
Sorry, kunde inte låta bli he he
2018-09-21

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om hösten!
Knud är på ingång, hoppas han inte ställer till för stora skador.
2018-09-21

  Solstrale VIP
Synnerligen en stormrytande starkt flödande dikt! Snyggt! :)
2018-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP