Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


POESIRECEPT PÅ BRÖD FÖR DEN I DUBBEL NÖD


BRÖD MED NATURENS SKAFFERI UTI

 

Bröd med naturens skafferi uti
En mättnad till alla det bli
med havre råg vete morot i

Så gott att sedan dela
Så det mättar än flera
Sylt av hallon och björnbär på
Slickar sig om munnen gör de då

Släcker törsten med natursaft
I kroppen genererande ny kraft
Sedan en tur ut med en kanot
Kanske en promenad till fots

Att leva nära vår natur
De som kan de vet hur
Men alla har inte sån tur
härligt är att vara ute i ur och skur

Se allt som naturen oss bjuder
Inombords lyckan i oss sjuder
Ger oss det största välbehag
Ger mat skydd och ro var dag

 

Recept på brödet
225grader ugnsvärmen sänk till 175grader efter 15minuter grädda i en timme...

8dl vetemjöl
4dl rågmjöl
3st rivna morötter
1dl honung
1msk salt
1dl sesamfrön
Solrosfrön till dekoration
1dl solrosolja
2dl surdeg
Anisfrön
1msk vörtkrydda
3dl havregryn
1,2L kokande vatten


Slå över kokande vatten på havregrynen i en stor rymlig bunke tillsätt honung, kryddor, riven morot och salt låt stå 10 minuter, tillsätt rågmjölet. Låt vila ca 30 minuter därefter tillsätt övriga ingredienser. Jäs i 60 minuter sedan bakar du ut degen till fyra limpor, jäs dem på plåt ca 40 minuter och grädda sedan...

 

Lycka till!




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-09-21 10:44



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Lite annat än en Skogaholmare verkar det som, ser väldigt gott ut.
2018-09-21

  Anya VIP
Oj så gott det lät. nu blev jag sugen på att baka.
2018-09-21

  Poeten Salvador VIP
Nu blev jag hungrig
2018-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP