Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poesin i öde land

2017 gjorde biblioteket i Alvesta 119 150 utlån av tryckta böcker. 0,2% var poesi för vuxna. Läser vi lyrik?

Biblioteket i Alvesta har gott om poesiböcker. Ändå lånas de inte ut. I den fysiska bokhandeln är tillgången på böcker med dikter mindre. Vi kan anta att försäljningen av poesi är mindre än utlåningen av den.

Diktläsningen lever på internet. Håller poesin på att byta arena?




Prosa av Poeten Salvador VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-09-21 14:08



Bookmark and Share


  Minkki VIP
kanske den flyttat in i popmusiken? Orden i dem är idag så annorlunda, liksom den skanderande rytmen
2018-09-22

    Mim
Den gör nog det! Kanske att den är en sådan subkultur, en kultur som visar människorna vägen till källaren där man kan läsa Poesi! Kanske att poesi är för ärligt, jämfört med romaner, och därför inte bokhandlare vill satsa!
2018-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Poeten Salvador
Poeten Salvador VIP