Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tager Du tager Jag



Du gav ord, högre än livet
slog, rosor rödare än blod
om bröstkorgen som lurades att le
när mötet mellan läppar
smakade likt löften
om kärleksnärhet

Du matade sagor, ljuva kaksmulor
band framtidsmöjlighet, för bra
för en enda sanning - att vara sann
och jag svalde
varenda kindsmekt receptskapat leende
som om de var menade för mig
att växa, oändligt i

Nu svälter artärer torra, klaff och kammare
bränns vid, torkar


Tårar som aldrig lärt sig, under ytan
konsten att simma invid ditt ankare
kämpar. Hungriga nävar
drar dem till marken
likt ögonstenar kring anklarna
med genomtänkt av-med-stånd
tagande

Du kallar, en skallgång
bland självupptagna speglar

och jag svarar, särar ljumske och höftben
ömma, varje gång
du ber mig komma
i hopp om att du ska be mig

Jag vet, vad du egentligen
omedvetet viskar mellan raderna


- Stanna snälla, vakna tätt intill
mina till döden skiljer oss åt
dagar












Fri vers (Fri form) av Baystream
Läst 494 gånger och applåderad av 33 personer
Publicerad 2018-09-21 16:26



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
här finns en rå mänsklig kraft och en dikt som står för sexualiteten, den av så många ack så förtryckta. Så läser jag en och två och tre gånger. Och jag är inte klar än.
2019-07-23

  Passion>Me
hört talas om Tinder ? )
2019-03-08

  Schackpoeten
"en skallgång
bland självupptagna speglar"
...underbart ! :-)
2018-10-24

  Boneyfrank VIP
Mästerligt diktat med varm känsla och träffsäkerhet. Både bitsk och ömsint (tolkningsbar). Stycket rinner harmoniskt och orden sätts ihop med finess och varsamhet. Dikten engagerar.
Den sparas!
2018-10-06

  M.Eta
Du beskriver kärlek på ett djupt och ordrikt sätt som ingen annan.
2018-09-22

  Blomma-Stjärna VIP
skiftande och mångtydig med originella formuleringar
2018-09-21

    Max Poisé
Wow!
Det bästa jag läst på ett tag!
Bockar ödmjukt åt detta.
Gillar rytmen, språket och innehållet som knyts ihop på ett fantastiskt sätt!
Bravo!! Den sparar jag till min samling!
2018-09-21

  Solstrale VIP
Superrealism med otrolig driv och kraft, helt otroligt bra skaldat! Magic!
2018-09-21

  Jan Widströmer VIP
Vacker och ordrik sublimering av våra drifters förening.
2018-09-21

    ej medlem längre
Man kan ju inte annat än älska en "bröstkorg som lurades att le.." Var får du allt ifrån?
2018-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Baystream
Baystream