Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En hyllningsdikt till mina päron


DRUVORNA OCH PÄRONEN

 

druvorna i klasar 

skaldar i violett

sina blad breder

en slags grön palett

där röda linjer möts

 

solen skimrar 

strilar ljuset

fläckvis skugga

på fars panna

mamma ler

 

saftade druvor

livets elixir 

kroppen vitter

där päronen sitter

i solens glitter

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-09-21 17:45



Bookmark and Share


  Verner Forsman
Druvor som mognar blir till vin eller russin. Det goda blir kvar.

:)
2018-09-24

  M.Eta
Både druvor och päron är gott. Fin hyllning till dessa frukter.
2018-09-22

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Vardaglig hyllning med kärlek. Fint.
2018-09-21

  ULJO
Fyndig hyllning
2018-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP