Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Torrt Vatten ( jag kanske gråter ikväll)

det rinner ned
forsar genom porer
droppar försiktigt mot
en kall och avig yta

hjärtskärande flöden
av tyngda förnimmelser
sakta beblandat sig med
sanning och konsekvens

tydlig är den i all sin dåsighet
klar och avbildbar i sitt minne
fråntagen den rätt att kontrollera
hämtas jag i samma stund från dess sköte

vårfloder när du lämnade min sargade själ
monsunbörd av lycka när du hittade hem igen

hav av redlös ångest flockas ur rännor
pölar som stänker upp små sprudlande kaskader av det totala

bryggor som möts vid oändlighetens bukt
finner vi bortom
förbi

den självklarhet och befrielse
som skapar hela mitt jag av torrt vatten

den rinner ned
forsar genom porer
droppar försiktigt mot
en avig yta

den minns ditt leende
din ångest
och ditt uppvaknande
tiimmen då tidvattnet flödade genom bara ben

en gnistrande yta som binder fast allt flytande
där broar är fredsskapande och lyser upp
hoppet som ständigt stirrar falskt

jag kanske gråter ikväll
inte enbart
och inte bara för ledsamhetens
skull




Prosa av Max Poisé
Läst 192 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-09-21 19:00



Bookmark and Share


  ULJO
Tårar behöver inte företrädesvis komma av missmod, sorg eller förtvivlan. En fin text du levererar
2018-09-21

  DominiQueen
Så vackert
kan relatera
Du är på
i Kärlekens väv
och Du spinner, Du spinner
av intention, tårar, ord, vilja
vår väv
Du lär mig
Dig
alla som läser
vad
ALLTET är
Tack min älskade favoritpoet
min Maestro
min vän
min inspiration
för att Du gråter
och finns
Niger i Tacksamhet
frihet
och fridfull lycka

tidvattnet så vackert
Gudinnans kraft omsluter
den som förstår
fostervattets sång
i tårar är han rest
skinande ny

keep shining
DominiQue
2018-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé