Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tango

Kväll med stormen

när kärleken är nära

i den finska tangon

 

när mannen

som inte kan dansa

anar sidenspetsen

 

och orkestern

spelar för havets

djup och vågkammar

 

 

Hand i hand

och någonstans

där elden bor

 

ögon mot ögon

som ingenting ser

bortom avgrunden

 

lust och längtan

takt och toner

när timmarna går

 

och allt

som betyder något

är ögonblicket




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-09-21 21:34



Bookmark and Share


  Minkki VIP
"mannen som inte kan dansa" en symbolisk bild som passar in på de flesta, få av oss har mod att bara ställa sig upprätt på dansgolvet och vagga i takt med musiken, utan att ta ett enda förväntat danssteg i livets tango
2018-09-29

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
fint gestaltat
tangon hyllar det
gyllene nuet
2018-09-22

  Nils-Robert
Fin diktat om stundens lycka
2018-09-22

  DominiQueen
så underbar modigt och livsbejakande, tack för påminnelsen..*h j ä r t a*

2018-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP