Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Leviathansmannen



Leviathan, mitt öra fann
ditt sinnesrop i djupen,
men jag, en liten kvastfensman
ur ursfären uppkrupen
kan icke kallets konster,
jag sökte dig i bruten brunn
där stämman steg ur spegelslöja
att tysta reflektionen tunn,
när kan du dig mot ytan höja
du dunkla djuphavsmonster?

Leviathan, jag är din fena
i ytningskroppens krusning
och runt raviners vener rena
utgjuter sig din ljusning
i mittsiluettsbrotten,
Leviathan,
mitt villsigill, min krusning intill kroppen,
om bara bar jag blundar, kan
du flyta flydd till toppen
att bryta brunnstensbotten?













Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-09-21 23:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP