Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Matris 3 : Klot 7 : ingenstans Mellantid

 

 

 

Framtiden förefaller

mig alltid

extremt otydlig

ofta smått olustig

ibland spöklikt främmande

som rök

vare sig det handlar om nästa kvart

att bege sig till dörren

eller fyra år fram

att ha spärrat in sig i en annan stad

kanske bortglömd

bortom månens kontroll

ägnar jag likafullt varje dygn åt förväntansfyllda planer

 

 

medan Dåtiden känns

klart skönare

likt en överblickbar mosaik

att plocka fritt ur

paradoxalt nog

mer rik på möjligheter

vare sig det rör sig om värsta veckan

eller älskade stunder

så förundras och

stimuleras jag av

själva arbetsprocessen med

att just minnas

mardrömmar såväl som solskenssagor

 

 

på balansplattan

står jag nu

tre minuter på ena benet

och tre minuter på andra benet

men minst en halvtimma

på bägge benen

samtidigt

 

 

emellertid Nuet

har jag aldrig

någon aning om

vad det är

ett lyckligt omedvetande

fördolt ingenstans

mellan tankarnas ändlösa

pendling fram

och tillbaka

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-09-22 18:58



Bookmark and Share


  Nanna X
Haha för mig är det precis tvärtom. Jag flyr mina minnen, mellanlandar i nuet och drömmer mig in i framtiden.
2018-09-23
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP