Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På en bakgård får man rimma precis som man vill


Och längre bort står en hund och skäller

 
Du vet, precis vid ingången där klätterrosorna klänger 
En glad makedon sin väldoftande tvätt hänger 
kanske comfort som slingrar sig in i min näsa
Sitter på bänken med en lånebok jag tänkte läsa 
Men damen två dörrar bort ristar matta så det daskar 
och ekot överröstar nästan barnen som ritar med kritor från två askar
på gårdens slitna asfalt, glada figurer med stora munnar
och sex fingrar täcker locken till två A-brunnar
 
Solen når ner till oss, jag har ljummet te i min kopp
Och en lugn, härlig känsla tar plats i min kropp
Affären där borta har öppnat nyss
Ägaren bär ut persikor, ger sin fru en kyss
Jag tittar bort, låtsas inte se det som hänt 
Skomakarens lilla putsmaskin snurrar, fönstret står på glänt
 
Här på bakgården finns minsann livet
i varenda händelse beskrivet 
 
Och längre bort står en hund och skäller 

 




Bunden vers (Rim) av Lindalou
Läst 93 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-09-22 21:27



Bookmark and Share


  Fulbergarn
härliga rim och en filmisk känsla
2018-09-23

  Viksten
Fyndig text
Bra
2018-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Lindalou
Lindalou