Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Molnet

 

 
Färdtjänst ska hämta
mig 
Nere på gatunivån
står ett moln och 
väntar på mig 
 
Tre äppelkäcka keruber
fnittrar åt mig och ber
mig gå ombord 
 
Det är luddigt och 
ombonat och jag
ser att det finns 
ett datahotell
längre fram 
 
Jag läser in "Kör mig
till Polhemsgatan, 
observera gatuentren"
i en röstkommandohanterare.
 
Min beställning översätts till
SQL-kod och skickas till 
datorn.
Molnet lyfter och svävar 
lugnt och fint med sina
inbyggda stabilisatorer 
 
När molnet passerar Citykyrkan
skriker jag "Det finns en stad 
under molnet" till fotgängarna 
De springer iväg skrikande
 
Efter några minuter landar
molnet vid Sankt Eriks 
Ögonsjukhus. Jag tackar
för den behagliga resan 
och betalar som vanligt 
med mitt färdtjänstkort

 




Prosa (Fabel/Saga) av Viksten
Läst 331 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2018-09-22 22:43

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Hur känns moln
undrade jag i barndomen och fick svar i vuxenlivet, då jag hoppade fallskärm.
Vi föll genom ett moln och vattenmolekylerna studsade mot mitt ansikte

och vatten bär ju allt liv, så fortsätt Du resa på molnet
2018-09-25

    ej medlem längre
En upplyftande underbar prosa
2018-09-24

  Jaseph
Härlig framtidsdikt med himmelska vibbar!! Men vad betyder SQL-kod?
2018-09-23

  Öknens Ros VIP
Drömlik tillvaro.
2018-09-23

  limerick VIP
Härliga, högtflygande planer!
2018-09-23

  Kungskobran VIP
Strålande
2018-09-23

    ej medlem längre
En underbar text att drömma till. Jag har givit ett av mina barnbarn en uppgift. Hon tycker om att bygga robotar. Jag vill att hon skall bygga en åt mig, så jag slipper äldreomsorgen. Det är viktigt att sådan här saker tas upp. Och det är givit att Du gör det. Du kommer att täcka allt här i livet, men Din gedigna kartläggning.
2018-09-23

  Blomma-Stjärna VIP
du är långt framme i tiden du! kul att läsa!
2018-09-22

  Eva Langrath VIP
Angenäm resa
2018-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten