Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så kan en kväll te sig

Från hunden kom ett litet kvävt skall
Den visste att bilen kom
Redan på håll hörde hunden bilens motor
Den visste vem som var på väg hem

Instinktivt, som en alldaglighet, lämnade
den sin plats invid spisen
reste sig från det gamla täcket
riste sin kropp och päls

Vid dörren gnällde den stilla
väntande på att husse skulle träda in
ville så gärna vifta på svansen och
få hälsa husets herre välkommen hem

Stenskvättan var fullt upptagen
med att mata sina ungar
Den hade ingen tid till övers
varken för bil eller husse

Kvinnan i huset lyfte på locket
till potatisgrytan kände med en tändsticka
att ännu fattades några minuter
Kalopsen var färdig och väntade

Så kan en kväll te sig i den lilla stugan
endast några kilometer från stadens gator…

©bo.rackson




Fri vers av bo.rackson
Läst 178 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-09-23 01:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

bo.rackson
bo.rackson