Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild ULJO


Kaffet det svarta

Svart kaffe
god morgon
sömniga ögon
härlig arom
själen ropar
blå kärlek
någons lycka
guld diplom

Svart kaffe
nybakat bröd
god känsla
kärleken ser
gröna tomater
blanka bestick
puss och kram
ögonen ler

Svart kaffe
stora koppar
len grädde
knypplad duk
gul marmelad
jobbet väntar
borstade tänder
färgad peruk

Svart kaffe
bordet dukat
röda rosor
hjärtan brinner
radion spelar
toner behagar
lotten skrapad
ingen vinner

Svart kaffe
delad glädje
rosa tofflor
många pussar
juice i glas
härlig morgon
tända ljus
katten sussar

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 467 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-09-25 15:36



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Morgonens viktigaste dryck! :)
2018-09-27

  ResenärGenomLivet VIP
Man kanske kunde säga att svart kaffe är det svarta guldet, istället för oljan... trevlig dikt...
2018-09-26

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja kaffe är i ropet
ingen fick Du
till scoopet
med det allra
allra bästa
i stopet!

2018-09-26

    Elisabeth Nilsson VIP
En lovsång till kaffetåren, den underbara i lust och nöd!
2018-09-25

  M.Eta
Tänker på morgonstunder med min mormor när vi lyssnade på frukostklubben med Sigge Furst och kaffepetter. Fin hyllning till kaffet som dryck.
2018-09-25

  Feliaxel VIP
Kaffe utan grädde är som kärlek utan kyssar
Svårt att vara utan
2018-09-25

  Stay Golden
Alltid får du till det, sounds like a good livin'
Kända versmått ;)
2018-09-25
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO